5 must-see tips voor Bangkok

geschatte leestijd: 9 minuten
door Carla,

Bangkok is het begin van vele backpackers. Het is voor een goede reden een toeristische en populaire bestemming!

Groot als het is, met meer dan ácht miljoen inwoners (bijna de helft van Nederland!) en 1,5 km2 groot, heeft het ontzettend veel bezienswaardigheden. Ik ben er een week geweest en heb nog lang niet alles kunnen zien. Het staat dan ook hoog op mijn lijstje om nog weer een keer terug te gaan! Inmiddels is het al even geleden dat ik er ben geweest, maar ik zal mijn highlights van Bangkok in deze blog beschrijven. Vast en zeker zullen er nieuwe highlights bij zijn gekomen.

1. Khaosan Road

De Khaosan Road is dé backpackers street in Bangkok. Het is een straatje vol hostels, restaurants en barretjes, in allerlei soorten en maten. Alleen er doorheen lopen is al een beleving op zichzelf. Elk dagdeel heeft wat anders te bieden in ervaringen. Als je dichtbij en goedkoop wil eten, dan raad ik aan om naar Rambuttri Alley te gaan. Het is de straat naast de Khaoson Road en zit bomvol leuke restaurantjes, voor elk budget wat. Aan het begin van deze straat zit ‘Max’s Magic Thai Food’. Ab-so-luut een aanrader. De eigenaar entertaint de gasten onder het eten door middel van goocheltrucs. Dit klinkt misschien wat stom. Trust me, ik was ook sceptisch. Maar het was oprecht onwijs leuk, hij weet wat hij doet! We raakten nog even aan de praat met hem, waarop hij nog een paar trucjes speciaal voor ons deed. Ik zat er letterlijk bovenop, maar ik snapte er niets van. Hij is echt heel goed, maar daarnaast is het eten ook erg lekker! Ik had een gerecht besteld, wat zó lekker was, dat ik hetzelfde gerecht nog een keer bestelde. De obers waren in de war en vroegen of ik mijn eten niet had gekregen. ‘’Jawel, maar ik wil graag nog een portie. Het was gewoon erg lekker’’. Omgerekend was het hele gerecht maar €1, maar ook een van de béste gerechten die ik geproefd heb in mijn tijd in Azië!

Backpackers must: een bucket drank halen!

2. Rooftopbar

Er zijn veel rooftopbars in Bangkok te vinden. Zo is de beroemde scene uit de film The Hangover in Bangkok gefilmd bij Sky Bar. Deze bar bevind zich op de 64e (!) verdieping. Het is ook echt een aanrader om er één te bezoeken! De variatie hierbij is groot. Het prijskaartje wat hier aan vast hangt varieert. Bij sommige barren is een dresscode. Je kan dus niet zomaar naar elke bar op je slippers naar binnen lopen. Ik heb er één bezocht die niet erg bekend is. Helaas ben ik de naam kwijt. De weg er naar toe was een beetje vreemd, maar het is het waard! Het is erg rustig, je hebt mooi uitzicht op de Chao Phraya River.

3. Chatuchak weekend market

Er zijn vele markten die je kan bezoeken. De grootste markt van Bangkok is de Chatuchak weekend market en absoluut een aanrader! Het is met recht de grootste markt van Bangkok. De meeste kraampjes zijn eigenlijk mini winkels. De één meer luxe, de ander alleen een kleedje op de vloer. Midden in de markt kwamen we zelfs een soort van dierenwinkel tegen, met de meest schattige puppy’s. Dit had wel twee kanten, je zag dat het een andere cultuur was dan ik gewend was. De Westerse cultuur om goed voor dieren te verzorgen, zie je niet overal in Azië terug. Niet veel later kwamen we een man tegen die met de hand allerlei zeepjes met de hand aan het bewerken was. De mooiste creaties kwamen er uit. Zelfs de doosjes waarin de zeepjes bewaard werden, kwamen mooie schilderingen op. Al met al was de hele markt erg bijzonder om te bezoeken!

Tip: Voor leuke souvenirtjes, bezoek de Chatuchak weekend market. Met meer dan achtduizend kraampjes kun je hier zeker wat leuks vinden! Vergeet niet af te dingen 😉 dit hoort er bij!

4. The Grand Palace

Als je in Bangkok bent, zijn er ook zeker een paar must-sees die iedereen kent, maar niet voor niets must sees zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Wat Pho en The Grand Palace. Indrukwekkend om te zien! Geweldige architectuur, compleet anders dan wat je in Europa tegen komt. Je kan hier veel leren over de Thaise cultuur en haar religie.

Tip: Neem altijd een sjaal mee! Deze kan je om je heen slaan zodat je altijd respectvol (schouders en knieën bedekt) gekleed kan gaan. Dit is vaak nodig in openbare plekken in Azië. 

he Grand Palace Architecture

5. Siam Paragon (Shopping Mall)

Bangkok kent veel verschillende wijken. Over het algemeen zit er minder onderhoud in de huizen en straten dan wat ik gewend was van het Westen. Toch kom je ook zo in een wat rijker gedeelte van Bangkok, wat je gelijk merkt. Zo ben je binnen no time bij deze mall. Ik voelde me er totaal underdressed toen ik alleen al buiten bij het gebouw stond. Eenmaal binnen werd dit bevestigd, ik strompelde zo op een onthulling van een nieuwe super car. Ja dat lees je goed: binnen in de mall stond een extreem dure auto, omringt met allerlei modellen, die weer omringt werden met nog meer paparazzi. Ik heb er een tijdje naar staan kijken, wat een schouwspel. Erg bijzonder om mee te maken. Zo weet je dus nooit wat je mee maakt in Azië!

Naast de highlights, zijn er absoluut nog paar kleine dingen die een must-do zijn. Hoe kom je bijvoorbeeld bij al die highlights? Ik heb verschillende manieren van transport geprobeerd, maar mijn favoriet was toch echt we de tuk-tuk. En nee, ze zijn niet alleen voor de toeristen. Iedereen maakt er gebruik van! Rond crossen in super druk verkeer, waar soms geen markeringen zijn, waar de verkeersregels moeilijk te begrijpen zijn, is dit toch echt wel een avontuur.

Tip: spreek van te voren een prijs af en ding ook hierbij af. De eerste prijs die je hoort lijkt misschien goedkoop, maar dit is zeker de toeristische prijs! Ook na het af dingen verdienen ze er echt nog veel aan. Schroom dus niet en ding je zelf naar de juiste prijs!

Will je even wat rust, kan je prima de taxi nemen. Voordat ik wegging heb ik genoeg tv-programma’s gezien waarbij je in het buitenland opgelicht kan worden, dus ik was wat sceptisch. Want, deze tv-programma’s, die kloppen. Wil je rustig in een taxi zitten? Spreek dan van te voren een prijs af, óf vraag of ze de meter aan willen doen. Krijg je achteraf een prijs, dan is dit waarschijnlijk veel hoger dan nodig. Nog een tip: als ze zelf met een goedkope prijs komen, vraag dan voor de zekerheid even of ze nog een stop moeten maken. Als dan blijkt dat je een soort tour gaat doen, langs een aantal winkels, stap dan vooral niet in. Ze hebben vaak deals met die winkels, zodat jij daar wat ‘’moet’’ kopen. Dit kan soms best heftig er aan toe gaan! Dit betekent niet dat je niet met de taxi kan gaan. Ik ben redelijk vaak met een taxi geweest, ook omdat de meeste taxi’s airco hebben. Tussendoor is het dus een aangename rust plek! Spreek gewoon van te voren een prijs af of laat de meter aan zetten, en you’re good to go.

Over rust gesproken tussen alle highlights door: wat ook zeker een aanrader is, is een Thaise massage. Je vind ze op elke hoek van de straat! Ik koos uiteindelijk voor een voet massage in combinatie met een rug massage. En trust me, je komt een stuk meer ontspannen er vandaan! Zo hou je alle prikkels onder controle door even een moment van zen te pakken. Oh en, het kost je bijna niets.

Bangkok River View

Al met al Bangkok een érg leuke, mooie, interessante stad. Ik zou zeker aanraden om hier in ieder geval een paar dagen te verblijven! Een mooi begin van je reis in Azië. 

Heb je zelf pareltjes ontdekt in Bangkok? Laat het ons weten!