Lissabon Must sees top 5

geschatte leestijd: 7 minuten
door Jannieke,

Wat is er allemaal te zien in omgeving Lissabon?

Wat ons betreft kan je weken rondlopen zonder je te vervelen! Maar bij een korte vakantie heb je daar helaas niet alle tijd voor. Hoe maak je dan keuzes? Hier is onze top 5 van must sees, waar je een gedeelte of de hele dag voor kan uittrekken!

#5 Dagtripje Sintra

Dit zal niemand verbazen, een tripje naar Sintra is absoluut de moeite waard! Het is een ontzettend groen dorpje met een apart soort klimaat, waar zoveel te zien is dat je je er een hele dag kan vermaken. Wij raden aan om Castelo dos Mouros en Quinta da Regaleira te bezichtigen. Castelo dos Mouros is een prachtige (maar uitdagende) wandeling naar boven met waanzinnig uitzicht op de hele omgeving én de oceaan! Quinta da Regaleira heeft een prachtige botanische tuin en een sierlijk maison. Het geheel geeft een romantische en sprookjesachtige vibe die mysterieus is. Lekker even zwijmelen is gegarandeerd, ook zonder lover 😉

Quinta da Regaleira

Voor meer tips kijk bij onze blog over bezienswaardigheden in Lissabon met 13 tips!

#4 Belém

Voor de wijk Belém kan je gerust een dag uit trekken. Er zijn mooie parken, weelderige gebouwen en je kan langs de rivier de Tejo lopen. Op de meeste plekken is live muziek te vinden van hoge kwaliteit waardoor je echt een zalig vakantie gevoel krijgt. De Belém Tower is een van de weinige bouwwerken die in de originele laatgotische Manuelstijl is gebouwd en het water van de Tejo slaat zich om het gebouw heen. Heerlijk om even naast te zitten op de trappen met het zonnetje op het gezicht. Een wijk vol geschiedenis!

Torre de Belém

#3 Alfama

Oh boy, ben je wel eens bij een vlooienmarkt geweest? Nou vlooienmarkt dekt hier dus echt niet de lading. Elke zaterdag en dinsdag is er in deze wijk een geweldige markt met allerlei snuisterijen. De locals verkopen hier antiek, eigen dingen zoals wij dat kennen op koningsdag en kleine ondernemers met hun eigen vaardigheid of ambacht bieden hun producten aan. Alfama heeft gezellige straatjes, met pastelkleurige huisjes en betegelde gevels. Pas op, het is een goede work-out voor je gehele beenspieren. Je gaat op en neer en tussendoor geniet je van een prachtig uitzicht op de Tejo!

Typical street in Alfama

#2 Miradouro do cristo rei

Vanuit Lissabon rij je via de Ponte 25 de Abril naar Miradouro do Cristo Rei. De brug oprijden zorgde er al voor dat we ons voelden als kinderen die een attractie in gingen. Het is een prachtig bouwwerk wat door hetzelfde bedrijf is gebouwd als de Golden Gate Bridge in San Francisco. Eenmaal aangekomen bij de Miradouro do Cristo Rei heb je een panorama uitzicht naar de stad Lissabon. Je kan bouwwerken van de wijk Belém zien en het kenmerkende Terreiro do Paço. Extra leuk als je Lissabon al een beetje hebt verkend en je herkenningspunten hebt. Weer even fijne herinneringen ophalen!

View from Miradouro do Cristo Rei

#1 Cabo da roca

Het hoogtepunt absolute hoogtepunt van ons alle drie deze vakantie! Het meest westelijke puntje van Europa ‘Cabo da Roca’ is het bezoeken meer dan waard. De hoge klippen, de ruïne van waarschijnlijk de oude vuurtoren waar de oceaan tegen slaat. Het maakt je een nederig mens. We konden hier wel uren zitten! Maar we wilden ook graag nog de oceaan in dus, hop naar Praia do Guincho. Daar hebben we een duik genomen in de koude oceaan met waanzinnig uitzicht op de kliffen en bergen!

Lighthouse and cliffs Cabo da Roca

Meer lezen over Lissabon? Klik hier voor meer tips 🙂